Hátat fordítottak a miniszterelnöknek egy brüsszeli kórház dolgozói

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A brüsszeli Szent Péter Kórház a járvány elleni küzdelem egyik legfontosabb helyszíne volt, itt ápolták Belgium első fertőzöttjét és sokáig minden igazolt beteget ide szállítottak. Természetes választásnak tűnt, hogy  Sophie Wilmès miniszterelnök első kórházlátogatásán ide érkezzen, de arra aligha számított, hogy a frontvonalban dolgozók így fogadják:

az orvosok és ápolók díszsorfalat álltak a miniszterelnök konvojának, majd amikor elhaladt mellettük, szépen sorban hátat fordítottak neki.

A szakszervezetek szerint a néma demonstráció a kormányzati válságkezelés hibáira akarta felhívni a figyelmet, illetve különösen az egészségügy alulfinanszírozására, az alacsony fizetésekre, a rengeteg túlórára és a munkaerőhiányra.

A kórházigazgató nem ítélte el a történteket, de hangsúlyozta, hogy nagyra értékelik a miniszterelnök látogatását, és hozzátette: a munkatársai sok mindenen mentek keresztül. A kormány közleménye szerint a céljuk nyilvánvalóan a válság lehető legjobb kezelése, amihez viszont néha nehéz döntéseket kell hozni.

Belgiumban átlépte a 9 ezret a koronavírusban elhunytak száma, ezzel népességarányosan náluk szedte a legtöbb áldozatot a betegség. Az is igaz ugyanakkor, hogy más országokkal ellentétben nagyjából mindent beleszámolnak a statisztikába, a kórházakat, az idősotthonokat és a nem igazolt, de koronagyanús eseteket is. (Brussels Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér