Robbanás volt egy Los Angeles-i hasisolajgyárban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A Los Angeles-i robbanás helyszíne.Fotó: MARIO TAMA/AFP

Robbanás történt egy hasisolajgyárban Los Angelesben. A robbanás helyi idő szerint szombat este fél hétkor történt, a tűzgolyó telibe kapott egy tűzoltóautót, amely ekkor már a robbanáshoz vezető tűz oltásán dolgozott.

A balesetben 11 tűzoltó megsérült.

Egy illetékes megszólaló szerint a tűzoltók közül volt, akinek tíz méter magas tűzfalon át kellett menekülnie a robbanás után. Voltak tűzoltók, akik lángoló ruhában menekültek ki az épületből, majd szabadulásuk után ledobálták magukról a megégett védőfelszerelést és megolvadt sisakjukat.

Három sérült tűzoltó állapota válságos, de a várakozások szerint túl fogják élni a balesetet.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a tűz a hasisolaj előállítása során használt butángázt robbantotta be. (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!