Robbanás volt egy Los Angeles-i hasisolajgyárban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A Los Angeles-i robbanás helyszíne.Fotó: MARIO TAMA/AFP

Robbanás történt egy hasisolajgyárban Los Angelesben. A robbanás helyi idő szerint szombat este fél hétkor történt, a tűzgolyó telibe kapott egy tűzoltóautót, amely ekkor már a robbanáshoz vezető tűz oltásán dolgozott.

A balesetben 11 tűzoltó megsérült.

Egy illetékes megszólaló szerint a tűzoltók közül volt, akinek tíz méter magas tűzfalon át kellett menekülnie a robbanás után. Voltak tűzoltók, akik lángoló ruhában menekültek ki az épületből, majd szabadulásuk után ledobálták magukról a megégett védőfelszerelést és megolvadt sisakjukat.

Három sérült tűzoltó állapota válságos, de a várakozások szerint túl fogják élni a balesetet.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a tűz a hasisolaj előállítása során használt butángázt robbantotta be. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér