50-70 ezer koronavírusos beteg is rejtve maradhatott a brit egészségügy szeme elől

Egy brit professzor azt állítja, hogy 50-70 ezer koronavírussal fertőzött maradt rejtve a szemeik elől, mert az egészségügyi ellátórendszer nem bővítette a tünetek listáját, így sokan nem is tudhatták magukról, hogy potenciális fertőzöttek.

Tim Spector, egy londoni egyetem professzora, aki a COVID-19 tünetek applikációs nyomonkövetését vezeti azt állítja, hogy ők körülbelül 14 olyan tünetet találtak, ami nincs rajta a brit egészségügyi ellátórendszer (NHS) listáján. A tünetek között szerepelt például a szaglás és ízlelés elvesztése, az izomfájdalom és fáradtság.

A professzor szerint ők bírnak a legnagyobb mennyiségű adattal a tünetek illetően, ugyanis az Egyesült Királyságban mintegy 1,5 millió ember iratkozott fel rá. 

Spector úgy látja, hogy nagy baj, ha a lakosok nem tudnak a tünetek teljes sprektumáról, mert így csak azok vonulnak karanténba, akiknek magas a lázuk vagy köhögnek, miközben enyhébb tünetekkel is megfertőzhetnek bárkit. 17 ország néhány héttel ezelőtt már bővítette a tünetek listáját, ezért a professzora arra sürgeti a brit egészségügyi ellátórendszert, hogy ők is tegyenek így. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér