A Los Angeles-i rendőrség gyorstesztnek vetne alá minden letartóztatottat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután több, mint 350 fogvatartott és száznál is több rendőr kapta el a koronavírust Los Angelesben, a város rendőrsége az önkormányzatnál azért lobbizik, hogy minden letartóztatottat azonnali gyorstesztnek vethessenek alá. A jelenlegi eljárásrend az, hogy ha lefognak valakit, azt a fogdába szállítás után pár nap alatt letesztelik. Az LAPD annak ellenére követeli a 15 perc alatt eredményt mutató gyorstesztek bevezetését, hogy többszörösen kiderült, azok nem alkalmasak az ilyen típusú tesztelésre. Ezt egyébként a gyártóik sem állítják, ezeket a szetteket ugyanis egyszerűen másra fejlesztették ki, nem pedig a friss fertőzés pontos kimutatására. 

A rendőrség azonban mégis hajt a gyorstesztekre, amiben az is motiválhatja őket, hogy jelenleg 125 LA-i rendőr tartózkodik otthoni karanténban pozitív mintha vagy fertőzöttekket való kontaktus miatt.

( via Yahoo News)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér