Jacinda Ardern az évszázad legnépszerűbb miniszterelnöke Új-Zélandon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jacinda Ardern lett az elmúlt évszázad legnépszerűbb miniszterelnöke Új-Zélandon, amiért képes volt gyorsan és hatékonyan megállítani a koronavírust, derül ki egy hétfőn megjelent közvéleménykutatásból.

A koronavírus kitörése óta először készítettek közvéleménykutatást az új-zélandi lakosság körében, amiből az derült ki, hogy igencsak hálások az emberek Ardern pártjának: 14 ponttal növekedett a párt támogatása, ezzel pedig 56,6 százalékos országos támogatást értek el. Jacinda Ardern miniszterelnökként 59,5 százalékos népszerűségnek örvendhet a lakosság körében. (Ardern pártjának vezetőjével, a félig magyar száramású Szabó Clairrel készítettünk egy videóinterjút, amiben a pártról is beszél.)

Ezzel szemben a parlament második legnagyobb pártja, a 12,7 ponttal esett vissza 30,6 százalékos támogatottságra.

A közvéleménykutatás arra is rákérdezett, hogy mit gondolnak az emberek a szigorú korlátozásokról, amiket a kormány rögtön a járvány kitörésének elején bevezetett, 92 százalékuk ezzel a kormánydöntéssel is elégedett volt. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó