Müller: Egyértelmű emelkedés volt a napokban, a vírus itt van közöttünk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az 1673 aktív fertőzött harmada van kórházban, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen, mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján. Müller Cecília kiemelte:

"egyértelmű emelkedés volt a napokban. A vírus továbbra is itt van közöttünk."

Ezért továbbra is mindenkinek be kell tartania a szabályokat, tette hozzá. Elmondta, hogy eddig 462-en vesztették életüket a járvány során, túlnyomó többségük valamilyen krónikus betegségben szenvedett, illetve 80 év feletti volt. Az aktív fertőzöttek 45 százaléka, az eddig elhunytak 62 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti, mondta Müller. Az eddig regisztrált 3535 igazolt fertőzött azt mutatja, hogy

100 ezer főre 32 igazolt eset jutott. Budapesten ez az adat 95 fő.

Az országos tisztifőorvos közölte, hogy a korábban felszabadított, és a járvány miatt lefoglalt kórházi ágyak egyharmadán ismét használhatják a kórházak más betegeket ellátására. Újságírói kérdésre válaszolva Müller elmondta, hogy a járvány során

eddig 500 egészségügyi dolgozónál mutatták ki a vírust, ami 14 százalékos arány. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér