22 milliárdért újítja fel az Erzsébet-táborokat Mészáros Lőrinc és partnere

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Összesen 21,58 milliárd forintos megbízással gazdagodott Mészáros Lőrinc cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. és a zalakarosi Szabadics Közmű Mélyépítő Zrt. 

Azt már lehetett tudni, hogy ez a két cég újíthatja fel a zánkai tábort 16,7 milliárd forintért, most pedig nyilvánosságra került az is, hogy a másik Erzsébet-tábor, a fonyódligeti tábor átépítési munkálataiért további 4,88 milliárd forintot számlázhatnak majd ki a tulajdonosok. 

Az Erzsébet-táborok érdekessége, hogy azokat az állam évekkel ezelőtt a Szeged–Csanádi Egyházmegyéhez közel álló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak ajándékozott el. 

Az alapítvány 15 év múlva azt kezdhet majd a táborokkal, amit csak szeretne, de addig is az állam csillagászati összegekből rendbe is hozatja a térség legnagyobb, 210 hektáros üdülőközpontját, méghozzá természetesen a Mészáros-kör bevonásával. 

 A Mészárossal közösködő Szabadics Közmű annak a Szabadics Zoltánnak az érdekeltsége, aki február óta a Balatoni Hajózási Zrt. igazgatósági elnöke egyben. 

A történet attól kerek, hogy valójában nem csak a megbízottak, de a megbízók is  összekapcsolhatóak a kormányzati körökkel: a tulajdonos alapítvány alapítói jogait a Fidesz-barát Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged–Csanádi Egyházmegye intézményfenntartója, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja. (24.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!