22 milliárdért újítja fel az Erzsébet-táborokat Mészáros Lőrinc és partnere

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Összesen 21,58 milliárd forintos megbízással gazdagodott Mészáros Lőrinc cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. és a zalakarosi Szabadics Közmű Mélyépítő Zrt. 

Azt már lehetett tudni, hogy ez a két cég újíthatja fel a zánkai tábort 16,7 milliárd forintért, most pedig nyilvánosságra került az is, hogy a másik Erzsébet-tábor, a fonyódligeti tábor átépítési munkálataiért további 4,88 milliárd forintot számlázhatnak majd ki a tulajdonosok. 

Az Erzsébet-táborok érdekessége, hogy azokat az állam évekkel ezelőtt a Szeged–Csanádi Egyházmegyéhez közel álló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak ajándékozott el. 

Az alapítvány 15 év múlva azt kezdhet majd a táborokkal, amit csak szeretne, de addig is az állam csillagászati összegekből rendbe is hozatja a térség legnagyobb, 210 hektáros üdülőközpontját, méghozzá természetesen a Mészáros-kör bevonásával. 

 A Mészárossal közösködő Szabadics Közmű annak a Szabadics Zoltánnak az érdekeltsége, aki február óta a Balatoni Hajózási Zrt. igazgatósági elnöke egyben. 

A történet attól kerek, hogy valójában nem csak a megbízottak, de a megbízók is  összekapcsolhatóak a kormányzati körökkel: a tulajdonos alapítvány alapítói jogait a Fidesz-barát Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged–Csanádi Egyházmegye intézményfenntartója, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja. (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér