Kásler: Nincs a kormányon támadási felület

POLITIKA
2020 május 19., 06:26

Izgalmasnak ígérkező sorozat indult el az Emberi Erőforrás Minisztériumának Facebook-oldalán „miniszteri percek” címmel. Az ajánló alapján itt Kásler Miklós fogja időről időre útba igazítani a közönséget a minisztériumot érintő kérdésekkel kapcsolatban. 

Egy háromperces videóinterjú készült, a miniszterelnöknél már egyszer látott akciófilmhez hasonlatos felvezetéssel. Az nem derült ki, hogy ki készíti az interjút kinek a megbízásából, de egy gyors keresés alapján a Pesti Srácok egyik szerzőjét sikerült megnyerni a feladathoz. 

link Forrás

Kásler fő állítása az interjúban az volt, hogy nincs a kormányon támadási felület. Mivel összesen két, meglehetősen baráti kérdést kapott a miniszter, itt valóban nem is volt. Érezhető volt, hogy a Káslert ért kritikák szülték az interjút, mert ez a szempont mindkét kérdésben felmerült. Az első ezek közül úgy szólt, hogy kritizálták itt-ott a tárcát, többek közt a kórházi ágyak gyors és nagyszámú kiürítése miatt. Kásler erre azt mondta: „Az ellenzék nehéz helyzetben van, mert a magyarországi koronavírus-járvány lefutása kedvező, nincs a kormányon támadási felület.” 

Ők a legrosszabbra készültek, mindig előre terveztek, folyamatosan monitorozták a járványügyi helyzetet, és előkészítették a megüresedő ágyakat arra a célra, ha hirtelen tömeges fázisát is elérné a járvány.

A második keresztkérdés az egészségügy újraindításáról, és az egészségügyi kormányzat ellen zajló hecckampányról szólt. Mivel tervezhetünk, hogyan tovább? 

Kásler erre felvetette, vajon mi lett volna akkor, ha Magyarországon is az alakul ki mint New Yorkban vagy Olaszországban: „Hála istennek, megfelelő ritmusban meghozott intézkedések ezt megakadályozta. Mivel a fertőzöttek száma csökkent, a készültség fenntartása mellett, fokozatosan újraindítottuk az egészségügyet.”

Folytatás következik! (24.hu)