Rogán Antal új főbérlője bizalmas munkatársának az apja

POLITIKA
2020 május 19., 6:34

Rogán Antal legszűkebb bizalmi köréhez kapcsolódik családi szálakon az a férfi, akitől a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője új lakását bérli, írja a 24.hu. Mint írják, a sajtóban csak N. Andrásként azonosított férfi, aki nem csupán a II. kerületi Csalán úti lakást adja bérbe Rogánnak, hanem exneje, Gaál Cecília balatoni nyaralóját is megvette 143 millió forintért, valójában Nagy András, Rogán bizalmas munkatársa, Nagy Ádám édesapja.

photo_camera Az ekkor még együtt élő Rogán-házaspár és Nagy Ádám a Gundel étterem előtt, 2014 májusában. Fotó: 444

A 31 éves Nagy Ádám fiatal kora ellenére már közel egy évtizede dolgozik Rogánnal, előbb titkárként, az utóbbi időben kabinetfőnökként. A fiatalember emellett 2016-19 között a Hungaroring Zrt., 2018 óta pedig az Antenna Hungária igazgatósági tagja is. Ez utóbbi, elvben hírközlési cég nemrég annak ellenére nyert el 30 milliárd forint értékben rendezvényszervezési keretszerződést a szintén Rogán alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivataltól, hogy tevékenységi körei között nem is szerepel a rendezvényszervezés. A feladatot a 24 cikke szerint ki is szervezték két alvállalkozónak, a Lounge Design Kft.-nek és a New Land Media Kft.-nek. A két cég nem ismeretlen Nagy Dávid előtt, Rogán kabinetfőnökeként két éve ő volt a kapcslattartó a Nemzeti Kommunikációs Hivatal közbeszerzésén a két cég konzorciuma felé.

A 24 azt ki tudta deríteni, hogy Nagy András az Aranykéz utca 4-8. szám alá van bejelentve, ugyanoda, ahova Habony Árpád is. Habony és Nagy ráadásul ugyanattól a cégtől, a belvárosi önkormányzattól százmilliós megrendelést kapó, a kerületben több ingatlant is megvásárló Impress-Régió lapkiadótól bérli a lakást.

A 24 szerint Nagy Ádám is szerzett önkormányzati ingatlant a belvárosban, 2015 elején került a tulajdonába egy háromszobás Mérleg utcai lakás, aminek a megszerzését az önkormányzat 27 millió forintos kölcsönnel is támogatta. Az ügyletet ugyan már Szentgyörgyvölgyi Péter polgármestersége idején zárták, de még Rogán polgármestersége alatt kezdeményezték.

Bár a 24 sok mindent kiderített, azt ők se tudták megfejteni, hogy Nagy Andrásnak miből lehetett pénze Gaál Cecília nyaralójának, illetve a háromszintes Csalán úti társasháznak a megvételére. Nagy papíron három cégben tulajdonos, ám ezek nyeresége még a 143 milliós balatoni nyaraló megvásárlását se fedezné, nemhogy egy Budapest legdrágább részén álló háromszintes társasházét.

A lap igyekezett megkeresni Rogánt és Nagyot is, ám mindkét esetben a magánélet védelmére hivatkozó elutasító választ kapott. Rogán esetében minisztériuma cinikusan annyit közölt, hogy Rogán az előírásoknak megfelelően vagyonnyilatkozatában feltünteti a javait - elhallgatva a tényt, hogy a vagyonnyilatkozatban csak a tulajdont kell feltüntetni, a bérleményeket nem.