Thaiföldön ismét engedélyezhetik a masszázst, de szigorúan „deréktól lefelé”

külföld
2020 május 19., 10:28
Zajlik a munka egy bangkoki masszázsszalonban 2019 decemberében
photo_camera Zajlik a munka egy bangkoki masszázsszalonban 2019 decemberében Fotó: ROMEO GACAD/AFP

Hétfőn a thai egészségügyi minisztérium bejelentette: felkérik a thaiföldi járvány elleni védekezést irányító operatív törzset, engedélyezze a masszázsszalonok újranyitását.

A szalonok működését a koronavírus járvány miatt függesztették fel, most viszont azzal a feltétellel újranyithatnak, hogy csak deréktól lefelé engedélyezik a masszírozást. Legalábbis akkor, ha az operatív törzs áldását adja a javaslatra.

Erre a masszőrlobbi nyomására kerülhet sor, miután a szalonokat üzemeltetők egy csoportja kéréssel fordult a kormányhoz, hogy tegyen valamit, különben tömegesen fognak csődbe menni. Az egészségügyi vezetés erre összeül, és megtárgyalja a felvetést. A masszőrök azzal érvelnek, hogy ha csak öv alatt zajlik a masszázs, annak nincs fertőzésveszélye.

A váll, nyak és hátmasszázs egyelőre biztosan várat magára, amíg nem lassul szignfikánsan a járvány terjedése az országban.

A thai operatív törzs vasárnap már engedélyezte a bevásárlóközpontok, konditermek, sőt uszodák és strandok megnyitását is, igaz, szigorú biztonsági óvintézkedések mellett. (Coconuts Bangkok)