Thaiföldön ismét engedélyezhetik a masszázst, de szigorúan „deréktól lefelé”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Zajlik a munka egy bangkoki masszázsszalonban 2019 decemberébenFotó: ROMEO GACAD/AFP

Hétfőn a thai egészségügyi minisztérium bejelentette: felkérik a thaiföldi járvány elleni védekezést irányító operatív törzset, engedélyezze a masszázsszalonok újranyitását.

A szalonok működését a koronavírus járvány miatt függesztették fel, most viszont azzal a feltétellel újranyithatnak, hogy csak deréktól lefelé engedélyezik a masszírozást. Legalábbis akkor, ha az operatív törzs áldását adja a javaslatra. 

Erre a masszőrlobbi nyomására kerülhet sor, miután a szalonokat üzemeltetők egy csoportja kéréssel fordult a kormányhoz, hogy tegyen valamit, különben tömegesen fognak csődbe menni. Az egészségügyi vezetés erre összeül, és megtárgyalja a felvetést. A masszőrök azzal érvelnek, hogy ha csak öv alatt zajlik a masszázs, annak nincs fertőzésveszélye. 

A váll, nyak és hátmasszázs egyelőre biztosan várat magára, amíg nem lassul szignfikánsan a járvány terjedése az országban. 

A thai operatív törzs vasárnap már engedélyezte a bevásárlóközpontok, konditermek, sőt uszodák és strandok megnyitását is, igaz, szigorú biztonsági óvintézkedések mellett. (Coconuts Bangkok

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!