„Ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország” - mondta a DK politikusa a koronavírusban elhunytak lakosságarányáról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kedden az ATV Start című reggeli műsorának vendégei között volt Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese is, aki a koronavírusjárvány statisztikai adatairól értekezve azt mondta a koronavírusos halottak számáról, hogy „ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország”,

Arató arról beszélt, hogy a magyar adatok a halottak fertőzöttekhez viszonyított arányát nézve rosszak, a halottak aránya a teljes lakosságon belül viszont kedvezőbb, mint a hozzánk hasonló helyzetben lévő országokban. A kormány pedig inkább az utóbbit használja. Néhány másodperccel később a nyelvbotlását némileg tisztázva így foglalta össze a mondandóját:

„Az jellemző Magyarországon - most már végre tudjuk, mert végre tesztelnek tömegesen, hogy viszonylag kevesen betegedtek meg, ez a jó hír, de a betegek közül sajnos arányában nagyon sokan halnak meg, ez meg a rossz hír.”

Aratóról kedden este, az idézett félmondatot elszólásnak nevezve riportot közölt a Hír TV, kiemelve, hogy az ellenzék még mindig nem akar bocsánatot kérni a kormánytól, amiért kritizálták Orbánék járványkezelési lépéseit.

A teljes ATV-s bejátszást ezen a linken lehet megnézni, Arató 2 perc környékén kezd beszélni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér