Hétfőn nyitnak a XIII. kerületi bölcsődék, óvodák

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A XIII. kerületi önkormányzat fenntartásában lévő minden bölcsőde és óvoda kinyit ügyeleti rendszerben, 5 fős csoportlétszámmal május 25-étől, azaz jövő hétfőtől - közölte az önkormányzat sajtóosztálya szerdán. Hozzátéve: az intézmények június 2-től működnek majd teljes nyitvatartással és csoportlétszámmal.

Járványügyi óvintézkedés, hogy az intézménybe való belépéskor a munkatársak „zsiliprendszeren” fogadják a gyerekeket.

  1. Első lépésként egy speciális, fertőtlenítő lábtörlő használata kötelező.
  2. Ezt követően minden gyermeknél érintésmentes lázmérés történik.
  3. Ez után veszi át a munkatárs a szülőtől a gyermeket, és kézfertőtlenítő használatát követően bekíséri az öltözőhelyiségbe.

Hasonló procedúrával léphetnek be az intézményekbe az ott dolgozó személyzet tagjai is, akiket az önkormányzat saját forrásból még az intézmények újraindulása előtt tesztelnek koronavírusra.

 „A szülőket arra kérjük, hogy a gyermek részére biztosítsanak tiszta ruhát, melyet a munkatársaink az érkezéskor átvesznek, majd ebben a ruhában tölti az óvodában/bölcsődében a napot a gyermek. Hazaindulás előtt pedig visszaveszi azt a ruhát amiben érkezett”

- írja az önkormányzat. A szülőknek az előtérben, a védőtávolságot betartva, maszkban kell várakozniuk.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!