Hétfőn nyitnak a XIII. kerületi bölcsődék, óvodák

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A XIII. kerületi önkormányzat fenntartásában lévő minden bölcsőde és óvoda kinyit ügyeleti rendszerben, 5 fős csoportlétszámmal május 25-étől, azaz jövő hétfőtől - közölte az önkormányzat sajtóosztálya szerdán. Hozzátéve: az intézmények június 2-től működnek majd teljes nyitvatartással és csoportlétszámmal.

Járványügyi óvintézkedés, hogy az intézménybe való belépéskor a munkatársak „zsiliprendszeren” fogadják a gyerekeket.

  1. Első lépésként egy speciális, fertőtlenítő lábtörlő használata kötelező.
  2. Ezt követően minden gyermeknél érintésmentes lázmérés történik.
  3. Ez után veszi át a munkatárs a szülőtől a gyermeket, és kézfertőtlenítő használatát követően bekíséri az öltözőhelyiségbe.

Hasonló procedúrával léphetnek be az intézményekbe az ott dolgozó személyzet tagjai is, akiket az önkormányzat saját forrásból még az intézmények újraindulása előtt tesztelnek koronavírusra.

 „A szülőket arra kérjük, hogy a gyermek részére biztosítsanak tiszta ruhát, melyet a munkatársaink az érkezéskor átvesznek, majd ebben a ruhában tölti az óvodában/bölcsődében a napot a gyermek. Hazaindulás előtt pedig visszaveszi azt a ruhát amiben érkezett”

- írja az önkormányzat. A szülőknek az előtérben, a védőtávolságot betartva, maszkban kell várakozniuk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér