Hétfőn nyitnak a XIII. kerületi bölcsődék, óvodák

A XIII. kerületi önkormányzat fenntartásában lévő minden bölcsőde és óvoda kinyit ügyeleti rendszerben, 5 fős csoportlétszámmal május 25-étől, azaz jövő hétfőtől - közölte az önkormányzat sajtóosztálya szerdán. Hozzátéve: az intézmények június 2-től működnek majd teljes nyitvatartással és csoportlétszámmal.

Járványügyi óvintézkedés, hogy az intézménybe való belépéskor a munkatársak „zsiliprendszeren” fogadják a gyerekeket.

  1. Első lépésként egy speciális, fertőtlenítő lábtörlő használata kötelező.
  2. Ezt követően minden gyermeknél érintésmentes lázmérés történik.
  3. Ez után veszi át a munkatárs a szülőtől a gyermeket, és kézfertőtlenítő használatát követően bekíséri az öltözőhelyiségbe.

Hasonló procedúrával léphetnek be az intézményekbe az ott dolgozó személyzet tagjai is, akiket az önkormányzat saját forrásból még az intézmények újraindulása előtt tesztelnek koronavírusra.

 „A szülőket arra kérjük, hogy a gyermek részére biztosítsanak tiszta ruhát, melyet a munkatársaink az érkezéskor átvesznek, majd ebben a ruhában tölti az óvodában/bölcsődében a napot a gyermek. Hazaindulás előtt pedig visszaveszi azt a ruhát amiben érkezett”

- írja az önkormányzat. A szülőknek az előtérben, a védőtávolságot betartva, maszkban kell várakozniuk.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.