Öklét mutogatva követelt pénzt padon ülő kislányoktól egy 65 éves férfi Balatonfüreden

Több ezer forintot rabolt el egy idősebb, 65 éves férfi két padon ülő kislánytól egy balatonfüredi parkban kedden - közölte a police.hu rendőrségi portál.

A férfi délután 5 óra tájban odasétált a két gyerekhez, és az öklét mutogatva pénzt követelt tőlük. A két kislány ijedtében odaadta neki a náluk lévő több ezer forintot, majd az elkövető távozott a helyszínről.

A rendőrséget az egyik kislány édesanyja értesítette az esetről, a rendőrök pedig tíz percen belül elfogták a férfit, még a város belterületén. Megtalálták nála a gyerekektől kikövetelt pénzt is.

A férfit őrizetbe vették, kihallgatták, és indítványozták az ügyészségnél az előzetes letartozását. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene nyomozás.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.