Egy perui polgármester inni ment a barátaival a járvány idején, aztán amikor megérkeztek a rendőrök, halottnak tettette magát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jaime Rolando Urbina Torres, a perui Tantara polgármestere 2014-ben ezzel a plakáttal támogatta Glodoaldo Álvarez Orét, vagy ahogy helyben ismerik, Clodót, aki Huancavelica megyében küzdött az elnökségért. Nyert is. 

Azóta nem Clodo az elnök, Jaime Urbina viszont máig polgármester. Úgy tűnik azonban, hogy nincsenek ínyére a járvány miatt bevezetett korlátozások, az utóbbi hetekben legalábbis azért kritizálták a lakók, mert mindössze nyolc napot töltött a megyében, mióta vészhelyzetet hirdettek az országban. 

Bár tagadta, hogy megszegte volna a szabályokat, valamelyest gyengíti az érvelését, hogy hétfőn egy csapat rendőr talált rá részegen a barátai társaságában. Ha ez nem lett volna elég, 

hirtelen jó ötletnek látta egy koporsószerű ládába bújni, és maszkkal az arcán halottnak tettetni magát.Így:

Nem jött be a trükk, pedig erősítésnek ott volt mellette a barátja is: 

Fotó: Latina Noticias/Youtube

Végül bevitték őket az őrsre. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér