Fürjes: A kormány biztos nem fog elővarázsolni még 20 milliárdot a Biodómra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Várjuk a városvezetéstől, hogy tisztába tegye ezt az ügyet," mondta a többszörösére drágult állatkerti fejlesztésről, a Biodómról a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az Inforádióban. Fürjes Balázs hozzátette a kormány két ütemben adott pénzt a már 40 milliárd fölött járó projektre, ami szerinte

végig fővárosi kontroll alatt volt és van.

A kormány biztos nem fog még húszmilliárdot elővarázsolni, mondta.

A kormányzat egyet tudott felajánlani, hogy ha a fővárossal meg tudnak állapodni és nem építik meg a Hermina útra tervezett kétszáz férőhelyes mélygarázst, annak 5-6 milliárdra becsült költségét átcsoportosítják az állatkerti fejlesztésre. 

A Biodóm költségét eredetileg 15,7 milliárdra becsülték, 2017-ben már 43,7 milliárdnál járt, egyes becslések szerint jelenleg 63 milliárdnál jár. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót