Fürjes: A kormány biztos nem fog elővarázsolni még 20 milliárdot a Biodómra

"Várjuk a városvezetéstől, hogy tisztába tegye ezt az ügyet," mondta a többszörösére drágult állatkerti fejlesztésről, a Biodómról a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az Inforádióban. Fürjes Balázs hozzátette a kormány két ütemben adott pénzt a már 40 milliárd fölött járó projektre, ami szerinte

végig fővárosi kontroll alatt volt és van.

A kormány biztos nem fog még húszmilliárdot elővarázsolni, mondta.

A kormányzat egyet tudott felajánlani, hogy ha a fővárossal meg tudnak állapodni és nem építik meg a Hermina útra tervezett kétszáz férőhelyes mélygarázst, annak 5-6 milliárdra becsült költségét átcsoportosítják az állatkerti fejlesztésre. 

A Biodóm költségét eredetileg 15,7 milliárdra becsülték, 2017-ben már 43,7 milliárdnál járt, egyes becslések szerint jelenleg 63 milliárdnál jár. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér