Kína törvénnyel tiltaná be az ellenzéki tevékenységet Hongkongban

Peking jogszabállyal korlátozná az ellenzéki tevékenységet Hongkongban, írja a BBC. Pénteken indul pekingi Országos Népi Gyűlés éves ülésszaka, a közzétett napirendben szerepel a  "a jogrendszer és a végrehajtási mechanizmusok javítása a Hongkong Különleges Igazgatású Területen" című törvénymódosítás. A javaslat nemzetbiztonsági okokra hivatkozva betiltana 

"mindenfajta lázadó, felforgató és elszakadást célzó tevékenységet, illetve külföldi beavatkozást".

Emellett félő, hogy a pekingi vezetés egy olyan jogszabályt is hozna, ami alapján a központi kormány megkerülhetné a hongkongi törvényhozást.

A koronavírus megjelenése háttérbe szorította a tavaly kibontakozott, hónapokon át tartó kormányellenes tüntetéshullámot Hongkongban, melyet eredetileg egy azóta visszavont, a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet váltott ki.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér