Világszerte több mint ötmillió koronavírus-fertőzöttről tudunk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint átlépte az ötmilliót a koronavírus-fertőzéssel azonosítottak száma a világon. Mivel azonban országoként eltérő gyakorisággal tesztelnek, különböző módon gyűjtik a statisztikákat (például kihagyják belőle az idősotthonokat), és rengeteg a tünetmentes fertőzött, akikről sosem fogunk tudomást szerezni, biztosak lehetünk benne, hogy a valóságban ennél sokkal többen fertőződtek meg. 

Az Egészségügyi Világszervezet szerdán közölte, hogy egy nap alatt rekordszámú, 106 ezer új fertőzést regisztráltak a világban. A gyógyultak száma világszerte 1,9 millió.

Eddig az Egyesült Államokban regisztrálták a legtöbb fertőzést (1,5 milliót), utána következik Oroszország és Brazília (mindkettő 300 ezer körül). A regisztrált elhunytak száma is az USA-ban a legmagasabb (több mint 93 ezer), az Egyesült Királyságban majdnem 36 ezer, Olaszországban pedig több mint 32 ezer. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó