„A kínaiakat nem látjuk szívesen!” - írta ki a séf, elvették az étterem Michelin-csillagát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megfosztották Michelin-csillagától Jean-Claude Bourgueil sztárszakács rasszista posztja miatt az általa vezetett Im Schiffchen nevű düsseldorfi éttermet, írja az MTI.


A 73 éves Bourgueil a Facebookon jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt korábban bezárt étterem újra megnyílik, de hozzátette azt is:  „A kínaiakat nem látjuk szívesen!”

A nagy felháborodást keltő bejegyzés azóta eltűnt a Facebookról. A Michelin-kalauz online kiadásában már törölték az étterem magas minőséget elismerő csillagot. „Elfogadom a döntést, remélem, hamarosan visszaadják” - reagált a történtekre a séf. Bourgueil a dpa német hírügynökségnek azt mondta, írásával a kínai „diktatórikus kormánnyal és a hatalommal” szembeni kritikáját akarta megfogalmazni, de nem tenné meg újra.

„Nem tűrjük el, hogy az ázsiai származású düsseldorfiakat a koronavírus-járvány miatt rasszista sértések érjék vagy diszkriminálják őket. A vírus nem kínai jelenség” - közölte Thomas Geisel, Düsseldorf polgármestere. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér