Üstökösként ragyogott a lángoló űrszemét Ausztrália felett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A feltételezések szerint egy orosz rakéta maradványa gyulladtak ki péntek éjjel, miután visszatért a Föld légkörébe. A látványos jelenséget az ausztrál Victoria állam felett lehetett látni. Volt szemtanú, aki arról posztolt, hogy legalább 20 másodpercen át látható volt a lángcsóva. 

Ekkor még sokan gondoltak arra, hogy egy különleges meteort láthatnak, de az ausztrál csillagászati társaság alelnöke, Perry Vlahos elmondta, hogy mind a lassabb sebessége, mind a pályaíve alapján tudható, hogy nem üstökösről vagy egy idegen űrhajóról volt szó, hanem egy orosz rakétáról, ami péntek délután hordott fel egy műholdat a világűrbe.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér