A spanyol kormány bevezeti az alapjövedelemet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus-járvány áldozatainak emlékére tíznapos nemzeti gyászt rendel el a spanyol kormány jövő keddi ülésén, jelentette be Pedro Sánchez kormányfő szombaton. Hozzátette: amikor a járványügyi korlátozások fokozatos feloldása befejeződik az országban, az uralkodó részvételével nagyszabású hivatalos megemlékezést tartanak az áldozatok tiszteletére. A legfrissebb adatok szerint eddig 28 628 ember vesztette életét az országban a járvány során.   

A miniszterelnök közölte azt is, hogy a kormányprogramban szereplő alapjövedelemről is döntenek jövő héten. A létfenntartáshoz szükséges összeget már júniustól megkaphatja a rászoruló 850 ezer háztartás. Az intézkedés évi 3 milliárd euróba kerül. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér