A spanyol kormány bevezeti az alapjövedelemet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A koronavírus-járvány áldozatainak emlékére tíznapos nemzeti gyászt rendel el a spanyol kormány jövő keddi ülésén, jelentette be Pedro Sánchez kormányfő szombaton. Hozzátette: amikor a járványügyi korlátozások fokozatos feloldása befejeződik az országban, az uralkodó részvételével nagyszabású hivatalos megemlékezést tartanak az áldozatok tiszteletére. A legfrissebb adatok szerint eddig 28 628 ember vesztette életét az országban a járvány során.   

A miniszterelnök közölte azt is, hogy a kormányprogramban szereplő alapjövedelemről is döntenek jövő héten. A létfenntartáshoz szükséges összeget már júniustól megkaphatja a rászoruló 850 ezer háztartás. Az intézkedés évi 3 milliárd euróba kerül. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót