Elpusztult a világ legidősebb aligátora

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

84 éves korában elpusztult a világ egyik legidősebb aligátora, Saturn, jelentette be a moszkvai állatkert. A állat, amit 1936-ban adományoztak a berlini állatkertnek az Egyesült Államokból, túlélte a német főváros bombázását a második világháborúban, majd évekre eltűnt. Hogy merre járt, és mit csinált, rejtély, csak 1946-ban találták meg brit katonák, akik átadták az oroszoknak. Ezt követően került a moszkvai állatkertbe, ahol haláláig élt. Gondozói szerint Saturn imádta, ha kefével masszírozták.

Saturnról sokáig pletykálták, hogy Berlinben nem is az állatkertben, hanem Adolf Hitler magángyűjteményében élt, de ezt valójában semmi sem bizonyítja. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér