Elpusztult a világ legidősebb aligátora

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

84 éves korában elpusztult a világ egyik legidősebb aligátora, Saturn, jelentette be a moszkvai állatkert. A állat, amit 1936-ban adományoztak a berlini állatkertnek az Egyesült Államokból, túlélte a német főváros bombázását a második világháborúban, majd évekre eltűnt. Hogy merre járt, és mit csinált, rejtély, csak 1946-ban találták meg brit katonák, akik átadták az oroszoknak. Ezt követően került a moszkvai állatkertbe, ahol haláláig élt. Gondozói szerint Saturn imádta, ha kefével masszírozták.

Saturnról sokáig pletykálták, hogy Berlinben nem is az állatkertben, hanem Adolf Hitler magángyűjteményében élt, de ezt valójában semmi sem bizonyítja. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót