Kivizsgálják, hogy miért nem fogadták a kórházak a 33 éves nőt, aki agyhártyagyulladásban vesztette életét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vizsgálatot rendeltek el az agyhártyagyulladásban meghalt 33 éves nő ügyében, közölte az ATV Híradó Facebook-oldalán. A csatorna megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt válaszolta, hogy az ügyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el, ám arról csak lezárulta után adnak információt.

A nő, akinek ügyéről elsőként a szocialista Bangóné Borbély Ildikó számolt be, azután vesztette életét, hogy édesanyja szerint több kórház sem akarta fogadni. Az Esztergomban élő nőnek krónikus betegsége nem volt, egy nap fejfájásra panaszkodott, belázasodott, de nem köhögött. Miután a háziorvosa koronavírus-tesztet rendelt el, az azt elvégző mentő 48 óra alatt sem érkezett meg hozzá. A nő állapota közben folyamatosan romlott. A mentősök előtt Székesfehérvárra vitték, de ott nem fogadták, ezután Tatabányára került a koronavírus-osztályra, ahol tesztelték. A negatív eredmény után még aznap hazaküldték. Nem sokkal később viszont újra mentőt hívtak hozzá, miután több fővárosi kórház sem fogadta, Balassagyarmatra vitték, ahol meghalt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér