Szlovákia elkészítette a karanténalkalmazást, de a Google és az Apple még nem hagyta jóvá

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bár péntek délután három órára ígérte a szlovák kormány az eKaranténa mobilalkalmazás indulását, a pozsonyi belügyminisztérium még mindig nem kapott értesítést arról, hogy a Google és az Apple befejezte volna a szoftver elbírálását. A  várakozás kínos jeleneteket szül. A Paraméter beszámolója szerint ennek megfelelően az Ausztriából hazatérőket a rendőrök összeterelték, hogy felvezetéssel az állami karanténközpontokhoz vigyék őket 14 napos elzárásra. A kormányrendelet szerint ugyanis péntek estétől kötelező kéthetes elzárás vár a Szlovákiába érkezőkre, amíg elérhetővé nem válik az állami mobilapp. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér