Balesetet szenvedett egy motoros Pécsnél, kórházba vitték, 2,5 kiló kokaint találtak a hátizsákjában

2,5 kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre szombaton 13:16-kor érkezett bejelentés, hogy Pécs határában, a 66-os úton összeütközött egy autó és egy motor. A rendőrök megállapították, hogy az autót vezető férfi lefékezett, a mögötte haladó motoros pedig valószínűleg nem tartotta be a követési távolságot, ezért hátulról az autónak ütközött, és leesett a motorról.

Fotó: police.hu

A férfit a mentők kórházba vitték, majd onnan jelezték, hogy a motoros hátizsákjában két darab tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt tömböt találtak, amiben valószínűleg kábítószer van.

A rendőrök a kórházban a két, egyenként több mint 1 kilogrammos csomagra gyorstesztet alkalmaztak, és az kokainra pozitív jelzést adott. A több mint 2,5 kilogramm drogot lefoglalták, a feketepiaci értéke akár 50 millió forint is lehet.

Fotó: police.hu

A férfinál elvégzett gyorsteszt szintén pozitív lett, amfetaminra és kokainra is jelzett. A 43 éves nemesnádudvari férfit a kórházban kihallgatták gyanúsítottként, a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették, intézkedtek a folyamatos őrzésére, és kezdeményezték a letartóztatását. A lakásán tartott kutatáson informatikai eszközöket és vagyonbiztosítás céljából egy drága kocsit is lefoglaltak a nyomozók.

A férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.