Balesetet szenvedett egy motoros Pécsnél, kórházba vitték, 2,5 kiló kokaint találtak a hátizsákjában

2,5 kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre szombaton 13:16-kor érkezett bejelentés, hogy Pécs határában, a 66-os úton összeütközött egy autó és egy motor. A rendőrök megállapították, hogy az autót vezető férfi lefékezett, a mögötte haladó motoros pedig valószínűleg nem tartotta be a követési távolságot, ezért hátulról az autónak ütközött, és leesett a motorról.

Fotó: police.hu

A férfit a mentők kórházba vitték, majd onnan jelezték, hogy a motoros hátizsákjában két darab tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt tömböt találtak, amiben valószínűleg kábítószer van.

A rendőrök a kórházban a két, egyenként több mint 1 kilogrammos csomagra gyorstesztet alkalmaztak, és az kokainra pozitív jelzést adott. A több mint 2,5 kilogramm drogot lefoglalták, a feketepiaci értéke akár 50 millió forint is lehet.

Fotó: police.hu

A férfinál elvégzett gyorsteszt szintén pozitív lett, amfetaminra és kokainra is jelzett. A 43 éves nemesnádudvari férfit a kórházban kihallgatták gyanúsítottként, a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették, intézkedtek a folyamatos őrzésére, és kezdeményezték a letartóztatását. A lakásán tartott kutatáson informatikai eszközöket és vagyonbiztosítás céljából egy drága kocsit is lefoglaltak a nyomozók.

A férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér