Egy erdélyi cég 27 alkalmazottja lett koronavírusos, mert nem viselték a védőfelszerelést

Koronavírus-fertőzöttséget mutattak ki egy cég 27 alkalmazottjánál az erdélyi Szászsebesen, a cég tevékenységét ideiglenesen felfüggesztették, a tulajt 10 ezer lej (kb. 723 200 forint) bírságra kötelezték – írja a Transindex.

A Fehér megyei közegészségügyi igazgatóság közölte, hogy a 27 alkalmazott nem használta a védőfelszerelést, amit a munkáltató biztosított nekik, és külön utasítást is kaptak a felettesüktől az óvintézkedések betartására. A cég a G4Media szerint fagylaltot és fagyasztott zöldségeket gyárt.

Alexandru Sinea, a Fehér megyei közegészségügyi igazgatóság ügyvezető igazgatója azt mondta, az ügyben két járványtani kivizsgálást is indítottak. A fertőzött alkalmazottakat kórházba vitték, a kontaktszemélyeket karanténba helyezték.

Textilmaszkot osztanak az utasoknak a Nyugati téri aluljáróban 2020. április 27-én.Illusztráció: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A cég alkalmazottai között szombaton 64, vasárnap több mint 200 embertől vettek biológiai mintát tesztelésre. (Transindex)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér