15 millió forintért kelt el Marie Antoinette utazóládája

A becsült ár többszöröséért keltek el Marie Antoinette-relikviák egy versailles-i árverésen, ami szakértők szerint arról tanúskodik, hogy továbbra is nagy hatást gyakorol a gyűjtőkre az 1793-ban lefejezett osztrák származású francia királyné története.

XVI. Lajos nejének utazóládáját 43 750 eurós (több mint 15 millió forintos) áron, a becsült érték négyszeresén ütötték le a vasárnap esti árverésen, amelyen élénk licitharc bontakozott ki a teremben jelen lévő, telefon vagy interneten licitáló, a világ minden tájáról származó érdeklődők között az árverést szervező Osenat aukciósház közleménye szerint.

Egy liliomokkal és rózsacsokorra díszített nagyméretű damaszt zsebkendő, amelyet XVI. Lajos 1775-es megkoronázása alkalmával használt a Habsburg-Lotaringiai házból származó királyné, 14 500 euróért (ötmillió forint) kelt el az előzetesen becsült 2-3000 helyett. Egy szívalakú medál, benne néhány királyi hajszállal, 4000 eurót (1,4 millió forint) ért meg egy licitálónak. (MTI, AFP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér