A Trianon-évfordulón lesz Csongrádból Csongrád-Csanád megye

A trianoni békediktátum századik évfordulóján századik évfordulóján, június 4-én változik Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megyére - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

A parlament még 2017-ben elfogadta Lázár János, a térség országgyűlési képviselője javaslatát a névváltoztatásról. A szimbolikus jelentőségű lépést akkor azzal indokolták, hogy a mai Csongrád megye területének egy részét az 1950-ben megszüntetett Csanád megye területe teszi ki, amely, Csongráddal egyetemben, egyidős a magyar államisággal.

A döntés történelmileg indokolható, eszmeileg pedig érthető, hiszen a Trianonban szétszakított Magyarország egyesítésének és összefogásának vágyát szimbolizálja - mondta hétfőn Juhász Tünde.

Hozzátette: a megyében élőknek nincs teendőjük a névváltoztatás miatt. A megyei kormányhivatal honlapja és elektronikus levelezési címe nem változik meg, a hatóságok bélyegezőit, a névjegykártyákat lecserélik, ez összességében egy-két millió forintos költséggel jár. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér