Kisebb földrengéssorozat rázta meg Új-Zéland fővárosát

Kisebb földrengések sorozata rázta meg hétfőre virradóra Új-Zéland fővárosát, Wellingtont. A földmozgás epicentruma Levin településtől 30 kilométerre északnyugatra, a fészke 37 kilométeres mélységben volt. Az első, 5,8-as erősségű rengést egy 3,5-ös, egy 3,6-os és egy 3,7-es erősségű utórengés követte.

Az első jelentésekben nem esett szó károkról, és cunamiriadót se adtak ki. A földrengés után Wellingtonban biztonsági okokból leálltak a vonatok. (Via MTI)

Update 8:27: Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke éppen élő tévéinterjút adott, amikor megremegett a föld. Ardern meg is jegyezte, hogy kisebb földrengés van, de folytatta az interjút. "Nem lógnak lámpák a fejem fölött, és az épület strukturálisan épnek tűnik" - mondta nevetve.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér