Operatív Törzs: Júniustól újraindulnak a szűrővizsgálatok

Június 1-jén országszerte újraindulnak a népegészségügyi szűrővizsgálatok - jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

A szűrővizsgálatokat csak egészségesen lehet majd igénybe venni, és az egészségügyi ellátás általános biztonsági szabályai érvényesek itt is (maszkviselés, lázmérés, járványügyi előszűrés).

Magyarországon három területen zajlik évente szervezett szűrőkampány: a 45-65 év közötti nők mammográfiai, a 25-65 év közötti nők nőgyógyászati onkológiai, és az 50-65 év közötti emberek vastagbél szűrése kap kiemelt figyelmet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér