Péntektől egy napra karantén-mentesen léphetnek Magyarországra szlovák állampolgárok

Újabb enyhítés jön a szlovák-magyar határon. Péntek reggeltől a kormány engedélyezi szlovák állampolgárok belépését egy napra Magyarországra - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn.

A bejelentés a szlovák kormány döntéséhez kapcsolódik, miszerint csütörtöktől lehetővé teszik, hogy állampolgáraik úgy utazhassanak rövid időre szomszédos országokba, hogy utána ne kelljen karanténba vonulniuk.

Szijjártó emlékeztetett, a teherforgalom mellett a munkavégzés céljából ingázóknak már korábban lehetővé tették a határátlépést, tekintettel a két ország közötti gazdasági kapcsolatokra.

Szlovákia sikeresen kezelte a járványt, alacsonyan tudta tartani a fertőzés-számokat - jelentette ki a külügyminiszter. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér