Zseni: 150-nel előzte a civil rendőrautót, majd egy árokba sodródva találtak rá

Az RTL Klub Híradója számolt be annak az autósnak a kálváriájáról, aki több mint 150 kilométer/órás sebességgel előzött meg egy autót a 84-es főúton, nem sejtve, hogy az egy civil rendőrautó volt.

A sofőr ezután tovább gyorsított, egy ponton 190 fölötti sebességgel is ment, a rendőrök pedig nyomát vesztették. De nem adták fel a dolgot, a közeli falvakban kérdezősködni kezdtek, majd egy kereszteződésben akadtak rá az autóra. Annak sofőrje ugyanis nem tudott bevenni egy kanyart, a szemközt érkező autónak ütközött, és az árokba sodródott. Mindkét autóban ketten ültek, a balesetben senki nem sérült meg. 

A vétkes sofőr a gyorshajtásért 200 ezres bírságot és nyolc büntetőpontot kapott, a baleset körülményeit pedig még vizsgálják. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.