83 milliárdot osztottak ki szállodafejlesztésre, Mészáros és Garancsi is milliárdokat kapott

Közzétették a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” nevű pályázat nyerteseinek névsorát. A felhívás keretösszege eredetileg 20 milliárd forint volt, de a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint 83,5 milliárd forintot osztott ki, főleg a NER-cégekhez – írja a 24.

A lap azt írja, a legnagyobb támogatást, összesen 8,632 milliárdot a Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándorhoz és Hernádi Zsolthoz köthető CDHT Hotel Projekt Kft. kapta a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére. Egy éve a Kisfaludy-programból 2,9 milliárd forintot kaptak a tihanyi fejlesztésre.

A pályázat legnagyobb nyertese Mészáros Lőrinc: az Opus Global Nyrt.-n keresztül a Hunguest Hotels 14 szállodáját összesen 17,7 milliárd forintból újítják fel.

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korábbi közös cége is kapott állami támogatást, a Jellinek Dániel és Balázs Attila által megvásárolt Appennin Nyrt. egyik alvállalata, a Pro-Mot Hungária Kft. 7,35 milliárd forintot kapott a balatonvilágosi Club Aliga hotel és élményközpont fejlesztésére, míg a balatonfüredi vitorlásközpont szállásfejlesztésére 4,4 milliárd jutott a szintén ide tartozó Solum-Invest Kft. (24)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.