83 milliárdot osztottak ki szállodafejlesztésre, Mészáros és Garancsi is milliárdokat kapott

Közzétették a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” nevű pályázat nyerteseinek névsorát. A felhívás keretösszege eredetileg 20 milliárd forint volt, de a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint 83,5 milliárd forintot osztott ki, főleg a NER-cégekhez – írja a 24.

A lap azt írja, a legnagyobb támogatást, összesen 8,632 milliárdot a Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándorhoz és Hernádi Zsolthoz köthető CDHT Hotel Projekt Kft. kapta a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére. Egy éve a Kisfaludy-programból 2,9 milliárd forintot kaptak a tihanyi fejlesztésre.

A pályázat legnagyobb nyertese Mészáros Lőrinc: az Opus Global Nyrt.-n keresztül a Hunguest Hotels 14 szállodáját összesen 17,7 milliárd forintból újítják fel.

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korábbi közös cége is kapott állami támogatást, a Jellinek Dániel és Balázs Attila által megvásárolt Appennin Nyrt. egyik alvállalata, a Pro-Mot Hungária Kft. 7,35 milliárd forintot kapott a balatonvilágosi Club Aliga hotel és élményközpont fejlesztésére, míg a balatonfüredi vitorlásközpont szállásfejlesztésére 4,4 milliárd jutott a szintén ide tartozó Solum-Invest Kft. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér