Budaörs leteszteltette az óvodai és bölcsődei dolgozókat, 5 ember tesztje lett pozitív

Budaörs önkormányzata minden óvodai és bölcsődei dolgozót, összesen 215 embert teszteltetett le a május 25-i nyitás előtt, és kiderült, hogy 5, egyébként tünetmentes embernél lett pozitív a teszt. Ők 2 hétig karanténban lesznek, és csak újabb, negatív teszt után mehetnek munkába.

Wittinghoff Tamás polgármester közölte: az intézmények helyiségeit és felszereléseit meg a játékokat is alaposan fertőtlenítették, és kéri, aki viszi a gyerekét valamelyik intézménybe, tartsa be az elsősorban a gyerekek érkezéséhez és elviteléhez kapcsolódó biztonsági intézkedéseket.

A budapesti óvodák és bölcsődék június 2-án nyithatnak újra normálisan. (Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.