Budaörs leteszteltette az óvodai és bölcsődei dolgozókat, 5 ember tesztje lett pozitív

Budaörs önkormányzata minden óvodai és bölcsődei dolgozót, összesen 215 embert teszteltetett le a május 25-i nyitás előtt, és kiderült, hogy 5, egyébként tünetmentes embernél lett pozitív a teszt. Ők 2 hétig karanténban lesznek, és csak újabb, negatív teszt után mehetnek munkába.

Wittinghoff Tamás polgármester közölte: az intézmények helyiségeit és felszereléseit meg a játékokat is alaposan fertőtlenítették, és kéri, aki viszi a gyerekét valamelyik intézménybe, tartsa be az elsősorban a gyerekek érkezéséhez és elviteléhez kapcsolódó biztonsági intézkedéseket.

A budapesti óvodák és bölcsődék június 2-án nyithatnak újra normálisan. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér