Egy minneapolisi rendőr addig térdelt egy megbilincselt fekete férfi nyakán, amíg az bele nem halt

Az FBI közölte, hogy nyomozást indít, miután videón terjedni kezdett, hogy egy letartóztatás közben egy minnesotai, fehér rendőr addig térdelt egy földre szorított, fekete férfi nyakán, hogy a férfi belehalt.

Fotó: Twitter

A felvételen a kb. negyvenes éveiben járó gyanúsított hörög, és többször is elmondja, hogy nem kap levegőt.

A minneapolisi rendőrség közölte, hogy egy bűncselekmény ügyében intézkedtek (a férfit azzal gyanúsították, hogy hamis pénzzel próbált fizetni), és elismerték, hogy egy „orvosi incidens” miatt halt meg „rendőri intézkedés közben”.

Az incidens hasonlít Eric Garner esetére: a fekete férfi 2014-ben szintén letartóztatás közben vesztette életét, fojtófogást alkalmaztak rajta, és miután többször elmondta,hogy nem kap levegőt, meghalt.

Jacob Frey polgármester szerint az incidens „teljesen el van szúrva”, amit látott az „minden szinten helytelen”. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér