Habony hírügynöksége és az Origo nagy lendülettel leplezte volna le Soros ármánykodását, de véletlenül gereblyébe léptek és az arcukba csapódott

Több 444 videó?
Szeretném

Egy ideje már heroikus oknyomozó munkát folytat a Habony Árpádhoz köthető, londoni székhelyű „V4NA hírügynökség”: cikksorozatban tárják fel, hogy hogyan építi ki a birodalmát Soros György, cikkeiket utána pedig rendszeresen szemlézi a teljes fideszes médiabirodalom.

Munkamódszerük lényege, hogy megnézik a nyilvános adatokból, hogy kiket támogat a Nyílt Társadalom Alapítvány, és ezt aztán tételesen felsorolják. A sorozat legutóbbi részében az afrikai támogatások voltak soron, erről hétfő este az Origo az „Afrikában is erőszakosan terjeszkedik a Soros-hálózat” címmel számolt be. 

Az összesítésből többek között kiderült, hogy A Team No Sleep Foundation nevű szervezet például 2018-ban 50 ezer dollárt kapott, hogy az LGBTQ-menekültek helyzetét segítsék Kenyában. De nem ez az egyetlen menekülteknek segítő szervezet. Mint az Origo cikke írja a V4NA alapján: 

„A svájci székhelyű Jesuit Worldwide Learning nevű szervezet 410 ezer dollárt kapott arra, hogy a Kakuma menekülttáborban élő 220 ember diplomaszerzését támogassa liberális tanulmányokból (Liberal Studies).”

Ami persze rendkívül ijesztően hangzik: 

liberális tanulmányokból diplomázott színes bőrű emberek, VÁRGHHH 

csakhogy ebben a formájában elég nagy butaság. A liberal studies ugyanis nem liberális tanulmányokat jelent, hanem a középkori egyetemek bevezető képzésének, a hét szabad művészetnek (vigyázat, latinul is liberálisok: septem artes liberales) a modernkori megfelelőjét. Ami részben lefedi azt, amit ma itthon szabadbölcsészet név alatt tanítanak, de vannak benne természettudományos és matematikai tárgyak is. 

Az Origo cikkének részlete

A V4NA-Origo tengely által leleplezett jezsuiták például a program honlapja szerint egy coloradói egyetem képzési programját felhasználva többek között algebrát, bevezetést a fizikába, vallástudományt, politikai filozófiát, szociológiabevezetőt, illetve tudományos szakszövegírást is oktatnak, és egy ilyen BA-diploma birtokosa aztán nagyon sokféle MA-képzés közül választhat. 

Ez a liberal-liberális különbség nem először fogott ki a kormányközeli agytrösztökön, 2017-ben ugyanebbe a csapdába esett bele Lázár János is.