Habony hírügynöksége és az Origo nagy lendülettel leplezte volna le Soros ármánykodását, de véletlenül gereblyébe léptek és az arcukba csapódott

Egy ideje már heroikus oknyomozó munkát folytat a Habony Árpádhoz köthető, londoni székhelyű „V4NA hírügynökség”: cikksorozatban tárják fel, hogy hogyan építi ki a birodalmát Soros György, cikkeiket utána pedig rendszeresen szemlézi a teljes fideszes médiabirodalom.

Munkamódszerük lényege, hogy megnézik a nyilvános adatokból, hogy kiket támogat a Nyílt Társadalom Alapítvány, és ezt aztán tételesen felsorolják. A sorozat legutóbbi részében az afrikai támogatások voltak soron, erről hétfő este az Origo az „Afrikában is erőszakosan terjeszkedik a Soros-hálózat” címmel számolt be. 

Az összesítésből többek között kiderült, hogy A Team No Sleep Foundation nevű szervezet például 2018-ban 50 ezer dollárt kapott, hogy az LGBTQ-menekültek helyzetét segítsék Kenyában. De nem ez az egyetlen menekülteknek segítő szervezet. Mint az Origo cikke írja a V4NA alapján: 

„A svájci székhelyű Jesuit Worldwide Learning nevű szervezet 410 ezer dollárt kapott arra, hogy a Kakuma menekülttáborban élő 220 ember diplomaszerzését támogassa liberális tanulmányokból (Liberal Studies).”

Ami persze rendkívül ijesztően hangzik: 

liberális tanulmányokból diplomázott színes bőrű emberek, VÁRGHHH 

csakhogy ebben a formájában elég nagy butaság. A liberal studies ugyanis nem liberális tanulmányokat jelent, hanem a középkori egyetemek bevezető képzésének, a hét szabad művészetnek (vigyázat, latinul is liberálisok: septem artes liberales) a modernkori megfelelőjét. Ami részben lefedi azt, amit ma itthon szabadbölcsészet név alatt tanítanak, de vannak benne természettudományos és matematikai tárgyak is. 

Az Origo cikkének részlete

A V4NA-Origo tengely által leleplezett jezsuiták például a program honlapja szerint egy coloradói egyetem képzési programját felhasználva többek között algebrát, bevezetést a fizikába, vallástudományt, politikai filozófiát, szociológiabevezetőt, illetve tudományos szakszövegírást is oktatnak, és egy ilyen BA-diploma birtokosa aztán nagyon sokféle MA-képzés közül választhat. 

Ez a liberal-liberális különbség nem először fogott ki a kormányközeli agytrösztökön, 2017-ben ugyanebbe a csapdába esett bele Lázár János is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó