Június 15. legyen az európai újraindulás napja, javasolja az olasz külügyminiszter

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter azt javasolja: az Európai Unió tagállamai egyszerre nyissák meg határaikat annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások után az idegenforgalom egy időben indulhasson újra, írja az MTI.

Di Maio azt javasolja, június 15-e legyen „az európai újraindulás napja”. Mivel Németország ezen a napon készül újra megnyitni határait, „próbáljunk meg mindannyian egyszerre újraindulni” - javasolta Di Maio. A római kormány el akarja kerülni, hogy az EU tagországai között a turisták olyan kétirányú folyosókon mozogjanak, amelyek más országokat kizárnak.

Luigi Di Maio azt mondta, hogy osztrák kollegájával, Alexander Schallenberggel már egyeztetett, és ígéretet kapott arra, hogy Ausztria átengedi Olaszország felé a német turistákat, akik tavaly a beutazók több mint 27 százalékát képviselték. Az olasz külügyminiszter reméli, hogy minél több olasz az idén is el tud menni nyaralni, és Olaszországban  teszik majd ezt. „De a külföldi turizmusra is szükségünk van, főleg a németre” - tette hozzá. Ehhez az szükséges, hogy a külföldiek érezzék, Olaszországban biztonságban lehetnek. 

Luigi Di Maio megjegyezte, a római kormánynak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az olaszországi minőségi vendéglátás készen álljon a beutazók fogadására. „Egységes óvintézkedési szabályrendszert kell alkalmaznunk, nem lehetnek különbségek az olasz tartományok között, mivel ez megtéveszti és elbizonytalanítja a turistákat.” (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér