Levegő Munkacsoport: Túl nagy árat fizetünk az ingyenes parkolásért

Budapest
2020 május 27., 13:31

Az ingyenes parkolás mielőbbi eltörlésére kéri Orbán Viktor miniszterelnököt a Levegő Munkacsoport, mert az szerintük sok szempontból csak árt a városi, különösen a fővárosi közlekedésnek.

A környezetvédő civil szervezet a lakosság és a városban dolgozó fuvarozók visszajelzései alapján azt állítja, az intézkedés nyomán jelentősen megnőtt a városban autóval közlekedők száma, ami miatt mind a csomagszolgálatok járművei, mind a lakossági autók szabályos parkolása ellehetetlenül:

„Megsokszorozódott Budapesten a parkolóhelyeket kereső és a szabálytalanul parkoló járművek száma”

- írják szerdán küldött közleményükben. Hozzáteszik: „egy-egy szabálytalanul parkoló autó gyakran emberek százainak a közlekedését nehezíti, különösen a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedőkét”.

A szervezet szerint a kormánynak abba kéne hagynia a városi autóhasználat ösztönzését, és sürgősen ki kellene vezetnie a díjmentes parkolást, és nem júliusig kitolni azt, mint ahogy jelen állás szerint tennék. Szerintük a tömegközlekedési eszközök most annyira kihasználatlanok, hogy a megfelelő óvintézkedések betartatása mellett lehetne még embereket efelé a közlekedési mód felé terelni.