Levegő Munkacsoport: Túl nagy árat fizetünk az ingyenes parkolásért

Az ingyenes parkolás mielőbbi eltörlésére kéri Orbán Viktor miniszterelnököt a Levegő Munkacsoport, mert az szerintük sok szempontból csak árt a városi, különösen a fővárosi közlekedésnek.

A környezetvédő civil szervezet a lakosság és a városban dolgozó fuvarozók visszajelzései alapján azt állítja, az intézkedés nyomán jelentősen megnőtt a városban autóval közlekedők száma, ami miatt mind a csomagszolgálatok járművei, mind a lakossági autók szabályos parkolása ellehetetlenül:

„Megsokszorozódott Budapesten a parkolóhelyeket kereső és a szabálytalanul parkoló járművek száma”

- írják szerdán küldött közleményükben. Hozzáteszik: „egy-egy szabálytalanul parkoló autó gyakran emberek százainak a közlekedését nehezíti, különösen a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedőkét”.

A szervezet szerint a kormánynak abba kéne hagynia a városi autóhasználat ösztönzését, és sürgősen ki kellene vezetnie a díjmentes parkolást, és nem júliusig kitolni azt, mint ahogy jelen állás szerint tennék. Szerintük a tömegközlekedési eszközök most annyira kihasználatlanok, hogy a megfelelő óvintézkedések betartatása mellett lehetne még embereket efelé a közlekedési mód felé terelni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó