14 millió ember éhezhet Latin-Amerikában a járvány miatt

Csaknem 14 millió ember éhezhet a koronavírus-járvány miatt Latin-Amerikában és a Karib-tenger térségében, becsülte meg a Világélelmezési Program (WFP).

A csütörtökön megjelent becslés szerint a régió 11 országában már 4 millió ember nézhetett szembe élelemhiánnyal, és további 10 millió embert szegénység és éhezés sújt.

A legsúlyosabban érintett ország valószínűleg Haiti, ahol az élelemhiánnyal küzdő emberek száma 700 000-ről 1,6 millióra nőhet a WFP szerint. Ugyancsak nagyon érintettek azok a venezuelai menekültek, akik Kolumbiában, Ecuadorban és Peruben élnek.

„Létfontosságú és sürgős, hogy élelmiszersegélyt biztosítsunk a térségben egyre növekvő kiszolgáltatott helyzetben lévő embereknek, valamint azok számára. Még van időnk megakadályozni, hogy a COVID-19 világjárvány az éhség pandémiájává váljon” - mondta Miguel Barreto, a WFP Latin-Amerika és a Karib-térség regionális igazgatója. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér