Egy könyvvizsgáló cég szerint a Real Madrid a legértékesebb fociklub

A KPMG könyvvizsgáló cég szerint a Real Madrid a legértékésebb európai fociklub, amit a Manchester United és a FC Barcelona követ. 

A Real Madrid értékét közel 3,5 milliárd euróra becsüli a vállalat, amely ötödik éve készíte el összeállítását az európai klubokról. A listán a Manchester United maradt a második helyen, a harmadik helyre az FC Barcelona jött fel a Bayern Münchent megelőzve, aminek az értékét már hárommilliárd euró alá becsülik.

A jelentés a klubokat vállalati értékük alapján rangsorolja, amely a jövedelmezőséget, a népszerűséget, a sporteredményeket, a televíziós közvetítési jogokat és a stadion tulajdonjogi viszonyait vette figyelembe január elsejei állapotig, azaz a koronavírus-járvány hatásai még nincsenek benne.

A KPMG listája szerint a tíz legértékesebb európai klub:

 1. Real Madrid (spanyol) 3,478 milliárd euró
 2. Manchester United (angol) 3,342
 3. FC Barcelona (spanyol) 3,193
 4. Bayern München (német) 2,878
 5. FC Liverpool (angol) 2,658
 6. Manchester City (angol) 2,606
 7. Chelsea (angol) 2,216
 8. Tottenham Hotspur (angol) 2,067
 9. Paris Saint-Germain (francia) 1,911
10. Arsenal (angol) 1,852

(MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér