Japánban nem szabad sikoltozni a hullámvasúton, és a szellemkastélyban sem riogathatnak akárhogy

külföld
2020 május 28., 05:25

A járványügyi lazítások miatt lassan megnyithatnak a japán vidámparkok, de néhány különleges szabályt azért be kell majd tartani, írja a Japan Times. Az ajánlások szerint a vendégeknek maszkot kell viselniük, és tartózkodniuk kell a hangoskodástól, még a hullámvasúton is.

photo_camera Önfeledt szórakozás egy nemrég újranyitott japán vidámparkban Fotó: Yoichi Hayashi/The Yomiuri Shimbun via AFP

Előírták azt is, hogy a szellemkastélyok kísértetei csak biztonságos távolságból riogathatják az embereket. A vidámparkok munkatársai akkor sem foghatnak kezet, de még csak nem is pacsizhatnak a mókázni vágyó vendégekkel, ha állatos vagy szuperhősös jelmezben vannak.

Sőt, a gonoszokkal bírkózó szuperhősöknek sem lehet hangosan drukkolni a cseppfertőzés veszélye miatt. A szabályok szerint eltűnnek a gyerekeknek kínált, szabadon fogdosható, kóstolható játékok és finomságok is. Abban bíznak, hogy így legalább csökkenteni lehet a fertőzés kockázatát.

A japán kormány hétfőn szüntette meg az országos vészhelyzetet, de a legnagyobb vidámparkok, így a tokiói Disneyland és az oszakai Universal Studios egyelőre zárva tartanak.