Kiderült, hogy került a miskolci tűzoltóságra a fehér ló meg a fehér kutya

Kora reggel váratlan vendégek érkeztek a miskolci tűzoltóságra: egy fehér ló és egy fehér kutya állt az épület előtt. A ló elfogadta a neki adott vizet és némi füvet, a kutya pedig a padkának dőlve aludt.

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

A katasztrófavédelem azóta közölte, hogy „jelentkezett az elkóborolt póni és kutyus gazdája néhány órával a megtalálásuk után”. Azt írják: „Kiderült, hogy a kanca egy közeli tanyára tartott – lévén, hogy párzási időszak van – egy csődörhöz indult. A kutya pedig mindenhová kíséri a lovat. Útközben azonban eltévedhettek, így kötöttek ki ma reggel ki a tűzoltóság előtt. Azóta mindketten épségben hazakerültek.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó