Tíz koronavírus-fertőzöttet találtak egy Nógrád megyei községben

Tíz embernél azonosították a koronavírus-fertőzést a Nógrád megyei Bujákon, írja a kétezer fős település polgármestere a Facebookon.

A kálvária és a Szent Anna-kápolna a Nógrád megyei Bujákon 2016. december 26-ánFotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Borbély Gábor tájékoztatása szerint 48-an kerültek karanténba azért, mert fertőzöttekkel kerültek kapcsolatba, 20-an pedig azért, mert külföldről jöttek haza. További három ember van járványügyi megfigyelés alatt fertőzésgyanús tünetekkel. Mindnyájukat tesztelik.

„A kialakult helyzetben ne ítélkezzünk, vigyázzunk egymásra, segítsük egymást!”  - írja. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér