Több mint százezer amerikai halt bele a koronavírusba

külföld
2020 május 28., 04:30

Az Egyesült Államokban átlépte a százezer főt a koronavírusban elhunytak száma, ami megközelíti a koreai, vietnami, iraki és afganisztáni háborúk áldozatainak számát, írja a BBC.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az Egyesült Királyságban történt eddig a második legtöbb koronavírusos haláleset, de jóval kevesebb, 37 ezer. A 100 azonosított fertőzöttre jutó halálesetek számát tekintve ugyanakkor az Egyesült Államok a tizedik helyen áll (5,9 százalék), Belgium az első (16,2 százalék), aztán következik Franciaország (15,6 százalék) és Olaszország (14,3 százalék).

photo_camera New Yorkban eddig 21 ezren haltak meg. Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

Ha a lakosságszámhoz viszonyítjuk a halálesetek számát, 100 ezer főre 30,23 halálozás jut az Egyesült Államokban, ez a kilencedik legmagasabb szám a világon. Az első Belgium (81,72), majd Spanyolország (58) és az Egyesült Királyság (55,84).

Csak New Yorkban 21 ezren haltak meg, de itt jelenleg csökken a halálozások száma. Miközben országszerte megkezdték a korlátozások lazítását, néhány államban, Észak-Karolinában, Wisonsinban és Arkansasban növekedésnek indult a regisztrált fertőzésszám.

Az Egyesült Államokban eddig 1,7 millió embernél azonosították a koronavírust, ami 30 százalékát teszi ki a világon regisztrált 5,6 millió fertőzésnek. A hivatalos adatok alapján a járvány közel 355 ezer áldozatot szedett eddig világszerte.