126 milliárdot vont el a kormány a koronavírus-járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból

 Összesen 196 milliárd forintot csoportosított át a kormány, az intézkedés nagy nyertesei a honvédség és a sport ágazata - írja az mfor.hu. Ez egy csütörtök este megjelent kormányhatározatból derül ki, melyet a Magyar Közlönyben tettek közzé.

A kormány 126 milliárdot a koronavírus-járvány miatti válsághelyzet ellensúlyozására létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból vont el, 69 milliárdot a Központi Maradványelszámolási Alapból, 1,1 milliárdot pedig a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából.  

Rengeteg pénzt költenek honvédelemre, de a határon túli gazdaságfejlesztésre is jutott 23 milliárd. 733 milliós támogatás kap Karcag Város Önkormányzata, az egyetemek és a főiskolák 806 milliót kapnak. 6,6 milliárdot az olimpiai mozgalommal összefüggésben az utánpótlás-nevelés kap, 2,2 milliárd pedig a veszprémi uszoda beruházására megy az alapból. 2,4 milliárd forintot azért jutott az űrtevékenység támogatására is.

A teljes lista az mfor cikkében olvasható.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér