Gondozójukra támadt két oroszlán Ausztráliában

Válságos állapotban van a Shoalhaven állatkert egyik gondozója, súlyos nyak- és fejsérüléseket szenvedett, amikor kedden rátámadt két oroszlán - írja a BBC.

A 35 éves nő épp a nagymacskák számára elkerített területet takarította, amikor az állatok rátámadtak. Az állatkert igyekszik segíteni a rendőrségi nyomozást. 

A mentősök azt mondták, a gondozót eszméletlen állapotban, súlyos harapott és karmolt sérülésekkel találták, válságos állapotban szállították egy Sydney-i kórházba. 

Az állatkert március 25. óta zárva tart a koronavírus-járvány miatt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.