Lazít a kötelező maszkviselési szabályokon Ausztria

"Jó úton vagyunk," mondta az osztrák kancellár pénteken bécsi sajtótájékoztatóján, ahol a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályok lazítását ismerette. Miután köszönetet mondott a lakosságnak, Sebastian Kurz bejelentette, hogy június 15-én újabb lépést tesz az ország a normalitás felé. Ennek mottója: 

"kevesebb szabály, több egyéni felelősség".

Lazítanak a kötelező maszkviselés előírásain, csak a tömegközlekedési eszközökön, az egészségügyi területeken, és olyan szolgáltatások használatakor kell hordani, ahol nincs lehetőség az egy méteres távolság betartására. Példaként fodrászatokat hozta a kancellár. Emellett tovább tarthatnak majd nyitva az éttermek, a jelenlegi 23 óra helyett akár egy óráig. Az asztalok közt továbbra is egyméteres távolságnak kell lennie, de már négynél is többen is ülhetnek körülötte. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér