Trump berágott a Twitterre, úgyhogy rendeletet hozott a közösségi oldalak ellen

Az Egyesült Államok elnöke a napokban közzétett egy tweetet, amelyet félrevezetőnek címkéztek, és arra hívták fel a felhasználók figyelmét, hogy ellenőrizzék annak valóságtartalmát - írja a Reuters

Donal Trump ezt követően úgy döntött, rendeletet hoz a közösségi oldalak megrendszabályozására, ezt csütörtökön alá is írta. A rendelet szerint a cégek - az eddigiekkel ellentétben - felelősek lennének minden jogellenes tartalomért, ami az oldalaikon megjelenik. A Twitter vezetése szerint a rendelet támadás a szólásszabadság ellen. 

Trump a Twitter lelkes felhasználója, rendszerint itt teszi közzé gondolatait, és itt megy neki nem túl szofisztikált módon ellenfeleinek és kritizálóinak. Az elnök rendszeresen azzal vádolja a Twitter vezetését, hogy a demokratáknak kedveznek, de erre eddig nem szolgált bizonyítékkal. 

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője három évvel ezelőtt azt mondta: Trump tweetjeit „az Egyesült Államok elnökének hivatalos nyilatkozatainak tekintik”.

CovfefeFotó: realdonaldtrump/Twitter

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó