Érettségijét ünnepelte, hajnalban megkéselt két embert egy gyulai fiatal

A 18 éves támadó érettségijét ünnepelte, hajnalban részegen tartott hazafelé 17 éves barátjával, amikor összetalálkoztak egy másik, 27 éves férfival. Egyelőre nem tudni miért, de az érettségiző mindkettejükre késsel támadt - értesült az RTL Klub az ügy előzményeiről.

A 27 éves férfi életét vesztette, holttestét Gyulán, a Wesselényi utcában találták meg - olvasható a police.hu közleményében. A rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül, a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogták a 18 éves gyulai R. Róbertet, akit emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek.

Fotó: police.hu

A másik áldozat a Magyar Narancs gyulai munkatársa, Bod Tamás kertjébe menekült be, aki párjával együtt arra ébredt hajnalban, hogy kopognak az ajtaján. „A bezárt ajtón keresztül kiszóltunk, hogy ki az és mit akar? A nevét nem mondta meg a kint álló férfi, de azt kérte, engedjük be. Majd arrébb lépett, így az előszobából az udvarra néző ablakon keresztül láthattuk, hogy egy fiatalemberről van szó, aki vérzik. Elsőre úgy tűnt, mintha megverték volna, és a szája vérzik. Még sötét volt, nem láttunk tisztán. Ezután határozottan közöltük a számunkra ismeretlen fiatallal, hogy hívjuk a rendőrséget. Legnagyobb megdöbbenésünkre ezt helyeselte, semmilyen ellenvetése nem volt” - emlékszik vissza Bod, aki részletesen leírta a történteket. 

Bod Tamás mutatja, hol mászott be a vérző fiatalemberFotó: RTL Klub

„A párom azonnal hívta a rendőrség számát, én pedig, miután láttam, hogy semmilyen támadó és agresszív szándéka nincs a fiatalembernek, kinyitottam az előszoba udvarra néző ablakát és ezen keresztül beszéltem a hajnali látogatóval. A sokkos állapotban lévő férfi megmutatta, hogy a bal arcán az álla fölött vágták meg, a mély seb vérzett, amit a kezével fogott le, pólója véres volt” - írja az újságíró, aki szerint „az egész város, a több mint 30 ezres Gyula teljesen felbolydult.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér