Érettségijét ünnepelte, hajnalban megkéselt két embert egy gyulai fiatal

A 18 éves támadó érettségijét ünnepelte, hajnalban részegen tartott hazafelé 17 éves barátjával, amikor összetalálkoztak egy másik, 27 éves férfival. Egyelőre nem tudni miért, de az érettségiző mindkettejükre késsel támadt - értesült az RTL Klub az ügy előzményeiről.

A 27 éves férfi életét vesztette, holttestét Gyulán, a Wesselényi utcában találták meg - olvasható a police.hu közleményében. A rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül, a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogták a 18 éves gyulai R. Róbertet, akit emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek.

Fotó: police.hu

A másik áldozat a Magyar Narancs gyulai munkatársa, Bod Tamás kertjébe menekült be, aki párjával együtt arra ébredt hajnalban, hogy kopognak az ajtaján. „A bezárt ajtón keresztül kiszóltunk, hogy ki az és mit akar? A nevét nem mondta meg a kint álló férfi, de azt kérte, engedjük be. Majd arrébb lépett, így az előszobából az udvarra néző ablakon keresztül láthattuk, hogy egy fiatalemberről van szó, aki vérzik. Elsőre úgy tűnt, mintha megverték volna, és a szája vérzik. Még sötét volt, nem láttunk tisztán. Ezután határozottan közöltük a számunkra ismeretlen fiatallal, hogy hívjuk a rendőrséget. Legnagyobb megdöbbenésünkre ezt helyeselte, semmilyen ellenvetése nem volt” - emlékszik vissza Bod, aki részletesen leírta a történteket. 

Bod Tamás mutatja, hol mászott be a vérző fiatalemberFotó: RTL Klub

„A párom azonnal hívta a rendőrség számát, én pedig, miután láttam, hogy semmilyen támadó és agresszív szándéka nincs a fiatalembernek, kinyitottam az előszoba udvarra néző ablakát és ezen keresztül beszéltem a hajnali látogatóval. A sokkos állapotban lévő férfi megmutatta, hogy a bal arcán az álla fölött vágták meg, a mély seb vérzett, amit a kezével fogott le, pólója véres volt” - írja az újságíró, aki szerint „az egész város, a több mint 30 ezres Gyula teljesen felbolydult.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.