Halára taposott egy tehéncsorda egy 82 éves férfit Yorkshire-ben

Egy idős, 82 éves férfi és 78 éves felesége a Yorkshire Dales Nemzeti Park területén kirándultak szombaton, amikor megtámadta őket egy tehéncsorda, amelyik valószínűleg a borjait védte - írja a Guardian.

A feleség több zúzódásos sérüléssel megúszta a támadást, a pár férfi tagja azonban a helyszínen életét vesztette.

A Yorkshire Live helyi hírportál szerint egy a környéken élő nő, akinek a férje szemtanúja volt a támadásnak, korábban azt tanácsolta a környéken kirándulóknak, hogy ne avatkozzanak közbe, ha a szarvasmarhák megtámadják a kutyáikat a borjaikat védve, mert a kutyák úgyis képesek elmenekülni ez elől.

Az azonban egyelőre nem tisztázott a Guardian szerint, hogy a szombati támadásnak áldozatul esett pár is kutyával sétálgatott-e.

Veszélyt érző tehenek minden esetre kutyákat és embereket is támadtak már meg hasonló módon az Egyesült Királyságban. A 2000 és 2015 között történt 18 halálos kimenetelű esetből 17 esetben kutyával sétáltak az áldozatok.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér