Kokainparti kellős közepén kaptak el dílereket Budapesten

Egy csütörtöki összehangolt rajtaütés során több drogkereskedőt fogott el a rendőrség egyszerre Budapesten, Miskolcon és több vidéki városban - írja hétfőn a police.hu.

A fővárosi akció épp egy kokainparti kellős közepén találta budapesti tartózkodási helyén M. Tamás, jászberényi gyanúsítottat,

barátaival az elfogás előtti másodpercekben szívtak fel egy-egy csíkot a kábítószerből.

A lakásban található kokaint és marihuánát lefoglalták a rendőrök.

A budapestivel együtt a többi dílernél, a 32 éves mezőcsáti V. Lajosnál, és két társánál, a miskolci 29 éves M. Attilánál és a 32 éves K. Lászlónál összesen több mint 1300 gramm amfetamint, több mint 1100 gramm marihuánát, és közel 200 darab extasy tablettát foglaltak le.

A férfiaknál tartott kutatások során továbbá 15 millió forint készpénzt, közel 1400 eurót, és a kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközöket: mérlegeket, és több ezer nejlontasakot foglaltak le a rendőrök.

Mindegyik díler ellen jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, a bíróság pedig 2020. május 31-én elrendelte letartóztatásukat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér